• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • РМО вихователів раннього та молодшого віку

РМО вихователів раннього та молодшого віку

2018-03-29

29.03 Відбулось РМО вихователів раннього та молодшого віку на тему "Театралізована діяльність дошкільнят"

В. Шекспір “Життя театр, а всі ми в нім - актори“.

Світ - маскарад, лице, одежа, голос - усе підробка: кожен прагне видаватися не таким, яким він є насправді”, - вторив йому Гойя.

Театр – це відображення душі, думок, ідей. Театр і актори оточують нас на кожному кроці./Files/images/4_svyato/P5030113.JPG

Театральне мистецтво близьке та зрозуміле для дітей, адже в його основі лежить гра. Театралізована діяльність є ефективним засобом педагогічного впливу на розвиток особистості дошкільника. Вона передбачає формування в дошкільників умінь «входити в образ» та «утримувати» його впродовж усієї театралізованої діяльності; усвідомлювати мовленнєві та виконавські дії, передавати характерні особливості різних художніх образів; переносити здобуті уявлення в самостійну ігрову діяльність.

Водночас музично-театралізована діяльність є специфічним видом дитячої активності, одним з найулюбленіших видів творчості. Діти охоче включаються у музично-театралізовану діяльність. Через театр діти реалізують свою потребу у самовираженні, спілкуванні, в пізнанні себе через відтворення різних образів. У відвертому, щиросердному ставленні до художнього образу, втіленні його в різних формах театралізованої діяльності дитина виявляє рівень художньо-естетичного сприймання, мовленнєвої компетенції, певні знання, вміння, навички, здобуті раніше в умовах спеціально організованого навчання./Files/images/4_svyato/P5030115.JPG

Завдяки дітям дорослі з легкістю поринають в світ простоти і мистецтва, що виривається на поверхню усіма можливими шляхами.

Кiлькiсть переглядiв: 156